Gmt Serisi Gaz Mikserleri
Gmt Serisi Gaz Mikserleri
İhtiyacınız Kadar Gazı Yerinde Karıştırın!
MAP tekniğinde genellikle saf azot (N₂), karbondioksit (CO₂), oksijen (O₂), karbonmonoksit (CO) vb. karışımlar kullanılarak paket içerisinde kalan boşluğu, gıda gazı olarak da isimlendirilen karışım gazlar ile tamamlanması esastır. Çeşitli amaçlarla kullanılan bu karışım gazları, gaz mikserlerimiz vasıtasıyla paketleme makinesi başında istenilen oranlarda elde edilebilmektedir.
Üretim prosesi tamamlanan son ürünün paketlenme tekniği hayati bir öneme sahiptir. Günümüz teknolojisinde dilimlenmiş, rendelenmiş veya blok formlarda bulunan ürünler vakum paketleme teknolojisi ile çok düşük hacimlerde hava bırakılarak paketlenebilmektedir. Ancak dilimli kaşar, yufka, rendelenmiş mozerella veya sosis gibi üzerinde aerobik/anaerobik bakterilerin gelişmesine uygun besiyeri bulunan veya yüksek miktarda nem barındıran ürünlerde yalnızca vakumlama yapmak yeterli gelmemektedir. Bu gibi durumlarda modifiye atmosfer paketleme (MAP) veya kontrollü atmosfer paketleme denilen ayrı bir teknik kullanılmaktadır.
Başlıca Gaz Karışım Mikseri Uygulama Alanları
- Et ve Tavuk Ürünleri
- Süt ve Süt Ürünleri
- Pastacılık Ürünleri
- Un ve Unlu Mamüller
- Catering
- Deniz Ürünleri
- Bira Hazırlama
- Kaynak Uygulamaları